SIBIU – Jandarmii sibieni au confiscat peste 700 de articole pirotehnice

0
208

Aproximativ 700 de articole pirotehnice din categoria P1, F2, F3, interzise la deținere, au fost confiscate de jandarmii sibieni în urma unei acțiuni desfășurate ieri, 29 decembrie, pe raza municipiului Sibiu.
Persoanei în cauză, un bărbat în vârstă de 32 de ani din Poiana Sibiului, i-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, în urma comercializării acestora în zona unui hipermarket de pe Șoseaua Alba Iulia, din municipiul Sibiu.
În acest context, le reamintim cetățenilor faptul că în conformitate cu legislația în vigoare, orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracțiune.
Totodată, pentru prevenirea unor incidente, precum și a faptelor de natură infracțională, le recomandăm cetățenilor următoarele:

  • să nu cumpere articole pirotehnice de la persoane neautorizate;
  • să își supravegheze copiii, ținând cont de riscurile la care se expun folosind petarde și artificii;
  • să sesizeze orice încălcare a legii prin apel la 112 sau la cel mai apropiat echipaj de jandarmerie. Acțiunile pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul materiilor explozive vor continua și în perioada următoare.

În caz de nevoie solicitați ajutorul jandarmilor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.