SIBIU – ISU Sibiu – 50 de misiuni în ultimele 24 de ore

0
109

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în ultimele 24 de ore, unui număr de 50 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

De asemenea, în această perioadă peste 40 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.

Pompieri militari au intervenit în ultimele 24 de ore pentru localizarea și lichidarea a 3 incendii după cum urmează:

• În data de 26.07.a.c., jurul orei 17:50, ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgență 112, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă în municipiul Sibiu, în zona autogării Transmixt pentru stingerea unui încendiu ce se manifesta mocnit cu degajare de fum în interiorul unui autoturism în zona volanului. Incendiu a fost stins în scurt timp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric. Nu au fost victime.

• În aceeași zi, în jurul orei 20:20, pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Avrig au intervenit de urgență cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, alături de membrii SVSU Avrig pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în bucătăria unei case din localitatea Avrig, str. Lacului. Incendiu a pornit de la o butelie care alimenta un aragaz pentru gătit racordată în mod defectuos. Intervenția promptă a salvatorilor a condus la lichidarea incendiului fără ca acesta să se propage la toată zona de case sau să se producă vreo explozie a buteliei. Au ars bucătăria pe o suprafață de cca 20 mp si obiecte de mobilier și electrocasnice. Nu au fost victime.

• În jurul orei orei 21:20, ISU Sibiu a fost sesizat cu privire la existența unui incendiul produs în partea superioară a unei cabine/cuptor vopsire aparținând unui operator economic situat în zona industrială a municipiului Sibiu. La fața locului s-au mobilizat de urgență 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 echipaj SMURD. Până la sosirea echipajelor de pompieri, în mod preventiv cca 80 de angajați s-au autoevacuat în locurile de siguranță special amenajate din afară fabricii.
Forțele sosite la fața locului au efectuat recunoașterea zonei, identificarea și lichidarea incendiului.
Incendiul a fost lichidat prompt, fără victime.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată efectul termic a unui scurtcircuit electric produs la sistemul de ventilație a cabinei de uscare. a fost una, aceștia lichidând incendiul un magazin mixt din localitate.

Reamintim cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pun în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurătorpe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.