SIBIU – Informare privind programul de vizitare a pacienților și modalitatea de acces a aparținătorilor în secțiile NON-COVID

0
183

Informăm cetățenii că, începând de azi 25.11.2022, accesul aparținătorilor/reprezentaților legaliai pacienților internați în secțiile non-covld aleSCJU Sibiu, estepermis după cum urmează:

  • delunipână vineri, în intervalul orar: 15.30 – 17:30;
  • sâmbătă- duminică inintervalul orar: 10.00 – 12:00 și 15:30 – 17:30.

Vizita NU poate depăși 15 minute și va fi respectat cu strictețe intervalul orar menționat.

Secții cu acces limitat

Ținându-se cont de specificului activității și din cauza riscurilor asociate, în anumite secții accesul este limitat. Astfel, în secțiile: Boli Infecțioase,Obstetrică – Ginecologie I și II, Neonatologie I și Neonatologie II – Prematuri vizitele sunt permise, în mod excepțional, pe bază de cerere, doar cu acordul șefului de secție, în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică în intervalul orar 15.30 – 17.00.

Cererea poate fi descărcată deaici.

După completare, cererea trebuie trimisă pe adresa de email a secției:

 În secțiile ATI 1, ATI 2 și ATI Neurologieaccesul aparținătorilor/reprezentanților legali este permis în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică, în intervalul orar: 16.00 – 17.00, tot pe bază de cerere, după aprobarea medicului șef de secție.

Vizita nu poate depăși 10 minute (incluzând timpul pentru echipare – dezechipare). Cererea trebuie trimisă pe adresa de email a secției:

Informații importante privind accesul și conduita

În cadrul vizitei este  permis accesulunui singur aparținător/reprezentant legal la un pacient astfel:

  • pentru saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, este permis accesulunui singur aparținător/reprezentant legal pe zi pentru un pacient iar in salon va intra un singur aparținător,o dată;
  • pentrusaloanele cu 4 paturi sau mai multeste  permis  accesul unui  singur aparținător/reprezentant legal pe zi pentru  un pacientjar în salonpot intra doiaparținători/reprezentanți legalsimultan.

În secțiile/compartimentele în care se  afla internate persoane imunodeprimate sau în saloanele cu precauțiuni de IZOLARE programul  de vizită  poate fi suspendat.

Nu este permis accesul vizitatorilorcare prezintă semne clinice  de infecții acute!

Pentru toatesecțiile, aparținătorii se vor prezenta la punctul de acces în secție pentru pacienți(marcat „ACCES PACIENȚI”}. Aparținătorii vor fi preluați și însoțiți de persoana desemnată în acest sens, care va efectua și triajul epidemiologic, conform unui formular standard care va fi completat și semnat de aparținător și va fi atașat Foii de Observație Clinică Generală a pacientului vizitat.

 După completarea documentelor, personalul desemnat va instrui vizitatorul cu privire la modalitatea de echipare/dezechipare și va înmâna echipamentul de protecție format din: mască chirurgicală și botoșei de unică folosință. Pentru secțiile ATI, echipamentul se completează cu halat de unică folosință a cărui îmbrăcare corectă va fi supravegheată. Înainte de echipare se va realiza dezinfecția igienică a mâinilor!

Important:în timpul vizite sunt interzise înregistrările audio-video și fotografierea!

De asemenea, subliniem că nu este permisă introducerea niciunui obiect în zonele în care sunt îngrijiți pacienții.

Recomandăm aparținătorilor să respecte cu strictețe instrucțiunile personalului în vederea limitării riscurilor și desfășurării în bune codiții a vizitării pacienților! Vă mulțumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.