Sibiu – Focar de pestă porcină

0
201

Vă informăm că în data de 17.02.2021, pe raza județului Sibiu a fost identificat un focar de Pestei Porcine Africane la mistreți pe teritoriul Județului Sibiu – Fondul de Vânătoare nr. 43  Dobra – Ocolul Silvic Jina. Ca urmare a confirmării acestui focara avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri și a fost adoptată decizia comună cu județul Alba conform căreia acesta s-au aprobat următoarele:

Conform art. 16 din Directiva 60/2002 s-au stabilit următoarele:

  • Localitățile aflate în zona infectată sunt: Jinași Poiana Sibiului  din  jud. Sibiuși localitățileDobrași Șugag din jud. Alba. 
  • Localitățile aflate în zona tampon sunt: Rodși Tilișca  – din județulSibiuși localitățileMărtinieși Cărpiniș din jud. Alba
  • Fondurile de vânătoare aflate în zona infectată sunt: F.V.43 Dobra, F.V.15 Poiana, F.V.14 Sălișteși F.V.44 Bistra – din jud. Sibiu și F.V.54 Șugag din jud.Alba.
  • Fondurile de vânătoare aflate in zona tampon F.V. 13 Gura Râului – din jud. Sibiu și F.V.45 Calnic si F.V.46 Gârbova din jud.Alba.

Măsurile de control ale bolii sunt puse în aplicare imediat și se mențin pentru12 luni de la constatarea ultimului caz de PPA la porcii mistrețiîn zona infectată determinată; aceste măsuri de control rămânîn vigoare pentru cel puținîncă 12 luni și includ cel puțindispozițiile deja puse în aplicare în conformitate cu art. 16 din directiva 60/2002 CE privind:

-Examinarea porcilor sălbaticiîmpușcați de vânători sau găsițimorți prin testări de laborator, inclusiv cu ajutorul unor anchete epidemiologice pe categorii de vârstă

-Eliminarea porcilor sălbaticigăsițimorți sau împușcați, prin  neutralizare sub control oficial

-Ancheta epidemiologică efectuată asupra fiecărui porc sălbaticgăsit mort sau împușcat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.