Sibiu – Focar de Pestă Porcină Africană, în comuna Micăsasa

0
72

Vă informăm că în data de 08.02.2021, pe raza județului Sibiu a fost identificat un focar de Pestă Porcină Africană, în comuna Micăsasa. Ca urmare a confirmării acestui focara avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri și a fost adoptată decizia comună cu județul Alba  conform căreia acesta s-au aprobat următoarele:

Conform art. 16 din Directiva 60/2002 s-au stabilit următoarele:

  • Localitățile aflate în zona de protecție sunt : MICĂSASA și ȚAPU.
  • Fondurile de vânătoare aflate pe raza zonei de protecție sunt: F.V. 28 Bazna și F.V. 27 Șeica Mică.
  • Localitățile aflate în zona de supraveghere sunt:  SOROȘTIN, ȘEICA MICĂ, ȘEICA MARE, AGÂRBICIU, AXENTE SEVER, COPȘA MICĂ, CHESLER, și VĂLENI – toate în județul Sibiu; si localitățile: FĂGET, TĂUNI, VALEA LUNGĂ, LODROMAN, GLOGOVET, LUNCA, GORGAN și CENADE – din jud. ALBA.
  • Fondurile de vânătoare aflate pe raza zonei de supraveghere sunt: F.V.27 Șeica Mică, F.V.26 Șeica Mare, F.V.29 Valea Viilor – din jud. Sibiu si F.V.28 Jidvei, F.V.31 Valea Lunga si F.V.30 Cergău – din jud.Alba.

Animalele ucise, în cazul măsurilor pentru prevenirea/lichidarea rapidă a focarului de boală, au fost evaluate și s-a întocmit dosarul de despăgubire – 27 capete suine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.