SIBIU – Evoluţia zilnică a Covid 19 în judeţ

0
33

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26474de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore2de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 21321de persoane, iar1041persoane au decedat (1în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 62de persoane, dintre care pe ATI 7adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 430de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de550persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de64persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 37de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de34de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de99solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 65 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 516 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 44 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 112 mijloace de transport, din care 12 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei, dintre care:

–                           6 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, aplicate de Poliția Orașului Agnita (5 sancțiuni a câte 1.000 de lei fiecare), respectiv Poliția Municipiului Sibiu (1 sancțiune în valoare de 1.000 de lei);

–                           2 sancțiuni contravenționale cu avertisment scris pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here