Sibiu – Evoluţia Covid 19 la nivelul judeţului

0
109

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2,18342de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 48 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 13080de persoane, iar644persoane au decedat (1în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 144de persoane, dintre care pe ATI 24 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 511 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1386persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de427persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 77de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de39de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de114solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 127 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 909 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 59 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 231 de mijloace de transport, din care 55 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei, din care:

–                           2 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre 2 tineri, unul în vârstă de 23 de ani, din Alțâna și unul în vârstă de 25 de ani, din Hosman, reveniți din străinătate.

–                           47 de sancțiuni în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și

–                           4 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.    

Polițiștii locali sibieni au verificat 217 persoane și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei / izolării și 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 26 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților au fost  aplicate două avertismente scrise  pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data 26 ianuarie, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10000 pentru etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Totodată, în colaborare cu cadrele IPJ SIBIU s au efectuat două controale în trafic,  soldate cu două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2700 lei, pentru transport animale și alimente cu mijloc auto neautorizat, precum și cu confiscarea a 800 kg produse alimentare fără dovada trasabilității și a provenienței, în  valoare totală de 24000 lei.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.