Sibiu – Evoluţia Covid 19 la nivelul judeţului

0
53

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2,18662de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 45 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 13458de persoane, iar662persoane au decedat (0în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 144de persoane, dintre care pe ATI 19 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 658 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1087persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de369persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 64de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de36de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de115solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activitățile de verificare participând 97 de forțe ale poliției și poliției locale.

Activitățile forțelor angrenate sunt realizate în scopul conștientizării cetățenilor cu privire la respectarea normelor de protecție individuală conform normelor legale în vigoare, sens în care sunt efectuate controale inclusiv în mijloacele de transport persoane.

Astfel, au fost verificate 1.046 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 61 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 262 mijloace de transport, din care 23 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei, din care:

–                           9 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei, aplicate unor localnici din Târnava pentru participarea la activități în spații pentru care s-au instituit restricții / interdicții (parastas).

–                           52 de sancțiuni în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           5 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 87 de persoane și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 3 februarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate un avertisment scris și o amendă în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 03 februarie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de  11 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei pentru depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.