Sibiu – Evoluţia Covid 19 la nivel de judeţ

0
55

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2,18413de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 42 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 13216de persoane, iar646persoane au decedat (1în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 144de persoane, dintre care pe ATI 24 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 569 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1389persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de363persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 63de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de35de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de102solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 172 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 985 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 61 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 286 de mijloace de transport, din care 71 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.250 de lei, din care:

–                           60 de sancțiuni în valoare de 2.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.    

Polițiștii locali sibieni au verificat 226 persoane și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 28 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunii montane Păltiniș.

În urma desfășurării activităților au fost  aplicate trei avertismente scrise  pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

În data de 28.01.2021, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 5 controale  în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva Covid-19. Nu s-au identificat nereguli.

De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului Sibiu a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 28 ianuarie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 12 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două avertismente.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.