SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţul Sibiu

0
206

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26374de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore, 12persoane).Până la data curentăau fost vindecate 21098de persoane, iar1027persoane au decedat (2în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 124de persoane, dintre care pe ATI 17adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 311de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1004persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de208persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de33de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de40de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de100solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 84 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 737 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 62 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 183 de mijloace de transport, din care 8 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei, dintre care 2 sancțiuni în valoare de 10.000 de lei, aplicate de Poliția Orașului Copșa Mică pentru nerespectarea măsurii carantinei, respectiv 1 sancțiune în valoare de 1.000 de lei, aplicată de Poliția Municipiului Sibiu pentru nerespectarea măsurii izolării.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.