SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
84

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26505de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore2de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 21430de persoane, iar1063persoane au decedat (1în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 14 persoane, dintre care pe ATI 3adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 549de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de105persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de5persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 22de apeluri.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de55de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de155solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 59 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 318 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 52 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 162 mijloace de transport, din care 13 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate nu au fost constatate nereguli.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 7 persoane, 5 societăți comerciale și 5 auto. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 23 iunie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 13 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicata o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei, pentru etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.