SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
79

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26494de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore1de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 21411de persoane, iar1061persoane au decedat (0în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 20de persoane, dintre care pe ATI 3adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 469de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de132persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de15persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 23de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de37de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de96solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 82 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 681 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 56 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 32 de mijloace de transport.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 16 iunie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 25 controale la comercianți din piețe, unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totala de 2400 lei, confiscând-se, în vederea denaturării și neutralizării, un număr de 1500 ouă nemarcate, care urmau a fi comercializate în piețele agroalimentare din Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.