SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
130

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26493de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore0persoană).Până la data curentăau fost vindecate 21406de persoane, iar1058persoane au decedat (1fiind raportate în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 26de persoane, dintre care pe ATI 5adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 526de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de140persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de20persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 32de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de36de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de125solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 94 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 470 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 54 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 159 de mijloace de transport, din care 8 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 1 sancțiune contravențională cu avertisment scris pentru nerespectarea măsurii carantinei, sancțiune aplicată de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita față de un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Netuș, revenit din străinătate.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 14 iunie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 11 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate neconformități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.