SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
219

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26454 de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore8de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 21280de persoane, iar1039persoane au decedat (2în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 73de persoane, dintre care pe ATI 20adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 484de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de615persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de82persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 45de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de40de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de109solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 99 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 483 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 55 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 138 de mijloace de transport, din care 30 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei, dintre care 3 sancțiuni în valoare de 3.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea măsurii carantinei, respectiv 4 sancțiuni cu avertisment scris pentru neportul măștii de protecție sanitară.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 31 mai 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 11 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate neconformități.

Totodată, în colaborare cu lucrătorii Biroului Politie Autostrăzi, a fost efectuata o acțiune de control în trafic, fiind verificate un număr de 15 mijloace de transport, cu aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 1200 lei, pentru transport produse alimentare cu mijloc auto neautorizat sanitar veterinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.