SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
51

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26419 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore, 8 persoane).Până la data curentă au fost vindecate 21204 de persoane, iar 1033 persoane au decedat (1 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 90 de persoane, dintre care pe ATI 13 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 511 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 885 persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de 123 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 41de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 35 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 120 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 76 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 561 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 47 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 145 de mijloace de transport, din care 10 de transport public în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei, una din sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată de Poliția Municipiului Mediaș pentru nerespectarea măsurii carantinei. Alte 11 sancțiuni contravenționale cu avertisment au fost aplicate pentru neportul măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 27 mai 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Totodată, în colaborare cu lucrătorii Biroului Politie Autostrăzi, a fost efectuată o acțiune comuna  de control în trafic, fiind verificate un număr de 9 autovehicule.  Nu au fost constatate încălcări ale normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here