SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
122

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26411de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore, 9persoane).Până la data curentăau fost vindecate 21182de persoane, iar1032persoane au decedat (0în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 97de persoane, dintre care pe ATI 13adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 458de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de936persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de134persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de49de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de40de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de122solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 93 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 674 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 59 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 164 de mijloace de transport, din care 8 de transport public în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei. Două dintre sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate de Poliția Orașului Agnita pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre doi bărbați, în vârstă de 20 și 44 de ani, ambii din Hosman, depistați cu ocazia verificărilor în mediul stradal. Alte 2 persoane au fost avertizate pentru nepurtarea măștii de protecție.   

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 26 mai 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare. A fost aplicata o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei, pentru ambalare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare. Totodată, în colaborare cu lucrătorii Biroului Politie Autostrăzi, a fost organizata o acțiune de control în trafic, fiind verificate un număr de 6 autospeciale , cu aplicarea unei sancțiuni în valoare de 1200 lei, pentru transport produse alimentare cu mijloc auto neautorizat.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.