SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
94

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 21628 de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 91 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 15698de persoane, iar775persoane au decedat (1în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 295de persoane, dintre care pe ATI 36adulți și 1 minor. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 773 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1291persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de884persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 51de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de45de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de136solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 106 forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.293 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 87 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 189 de mijloace de transport, din care 14 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.500 de lei, dintre care:

–                           2 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei aplicate pentru nerespectarea măsurii izolării / carantinei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Alțâna, sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii izolării, respectiv despre un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Coveș, sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, revenit din străinătate;

–                           50 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           1 sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali au verificat 37 de persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 17 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 2 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 17 martie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de  11 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20000 lei pentru igiena deficitară a spațiilor de lucru și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare,  precum și două avertismente.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.