Sibiu – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
45

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-20284 de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 106 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 14645de persoane, iar731persoane au decedat (4în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 202 de persoane, dintre care pe ATI 20adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 838 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de944persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de649 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 51de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de42de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de117solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 109 forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.180 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 273 de mijloace de transport, din care 20 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.100 de lei, dintre care:

–                           78 de sancțiuni în valoare de 6.100 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           1 sancțiune contravențională cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 231 de persoane și au aplicat 14 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 02 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare a fost aplicată o amenda in valoare de 2000 lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 2 martie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20000 lei pentru depozitare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, precum și 2 avertismente.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here