Sibiu – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
212

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-20178 de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 73 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 14597de persoane, iar727persoane au decedat (1în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 201de persoane, dintre care pe ATI 27adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 625 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1062persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de613persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 55de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de35de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de93solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 109 forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.092 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 194 de mijloace de transport, din care 25 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.250 de lei, dintre care:

–                           1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani, din localitatea Zlagna, revenit din străinătate.

–                           2 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spații pentru care s-au instituit restricții / interdicții. Este vorba despre administratorul unui local din Porumbacu de Jos, sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, respectiv despre administratorul unui local din municipiul Sibiu, sancționat cu amendă în valoare de 8.000 de lei.

–                           3 sancțiuni cu avertisment aplicate unor persoane care au participat la activități în spații pentru care s-au instituit restricții / interdicții;

–                           71 de sancțiuni în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           6 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 48 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 01 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare a fost aplicată o amenda in valoare de 500 lei și 5 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 6 persoane și 1 societate comercială. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

În data 01 martie, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 6 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.