Sibiu – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
39

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 19 843 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 67 de persoane).Până la data curentă au fost vindecate 14320 de persoane, iar 719 persoane au decedat (2în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 171 de persoane, dintre care pe ATI 23 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 816 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1272 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 606 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 58 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 35 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 111 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Totodată în data de 24.02.2021, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului au efectuat 16 verificări pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Nu au fost identificate nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 152 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.169 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 70 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 196 de mijloace de transport, din care 76 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.750 de lei, dintre care:

–                           1 sancțiune în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 20 de ani, din localitatea Moardaș, revenit din străinătate;

–                           53 de sancțiuni în valoare de 4.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 70 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale cu avertisment, pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

Reamintim faptul că este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Totodată, este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00, cu unele excepții expres prevăzute de lege.

În cursul zilei de 24 februarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare a fost aplicat un avertisment scris pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În data de 24 februarie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 12 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here