Sibiu – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
26

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2,19467de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 46 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 14050de persoane, iar708persoane au decedat (2în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 172de persoane, dintre care pe ATI 20 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 680 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1175persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de501persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 52de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de31de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de114solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 143 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.252 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 76 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 335 de mijloace de transport, din care 25 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 109 sancțiuni contravenționale în valoare de 22.500 de lei, din care:

–                           3 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei pentru nerespectarea carantinei. Este vorba despre trei bărbați, reveniți din străinătate, unul în vârstă de 21 de ani, din Brateiu, unul în vârstă de 37 de ani, din Netuș și unul în vârstă de 50 de ani, din Dealu Frumos;

–                           1 sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei, aplicată unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din Alțâna, care a organizat la domiciliul său o petrecere privată cu participarea a 10 persoane;

–                           94 de sancțiuni în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           11 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 355 de persoane și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale cu avertisment, pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 18 februarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 5 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 7 persoane și 1 societate comercială. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului au efectuat 7 controale pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Nu au fost identificate nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție.

În data de 18 februarie, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de  14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două avertismente.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here