Sibiu – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
24

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 2191de persoane (dintre care 2060 adulți și 131copii).Până la data curentăau fost vindecate 1557de persoane, iar116persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de37persoaneacestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 1 persoană
  • 19 – 29 de ani 1 persoană
  • 30 – 39 de ani 1 persoană
  • 40 – 49 de ani 5persoane
  • 50 – 59 de ani 6persoane
  • 60 – 69 de ani 5 persoane
  • 70 – 79 de ani 10 persoane
  • 80 – 89 de ani 6 persoane
  • 90 – 99 de ani 2 persoane

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de622persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de120persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 89 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de41de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 119de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 29 septembrie a.c., 234 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Cu această ocazie, au fost verificate 506 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 27 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 17 mijloace de transport public în comun.

Polițiștii locali sibieni au verificat 254 de persoane, fiind identificată și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind carantină/izolarea. 

În cursul zilei de 29 septembrie a.c., 6 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. În urma desfășurării acțiunilor nu au fost aplicate sancțiuni.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 29.09.2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 12 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județulSibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here