Sibiu – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
76

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2,17949de persoane (dintre care17284adulțiși 665copii).Până la data curentăau fost vindecate 12642de persoane, iar625persoane au decedat (3 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 155de persoane, dintre care pe ATI 15 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 206 de teste.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 21de persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

– 0 – 18 ani 1 persoană

– 19 – 29 ani 6 persoane

– 30 – 39 de ani 1 persoană

– 40 – 49 de ani 2persoane

– 50 – 59 de ani 3persoane

– 60 – 69 de ani 5persoane

– 70 – 79 de ani 3 persoane

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1506persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de615persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 78de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de39de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de99solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 95 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.512 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 68 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 228 mijloace de transport, din care 71 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale în valoare de 75.000 de lei, din care:

–                           1 sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina, pe raza de competență a Poliției Orașului Agnita. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Bârghiș, întors din străinătate;

–                           7 sancțiuni contravenționale în valoare de 65.000 de lei aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții.

La data de 16 ianuarie, în jurul orei 22,00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că 7 persoane, 6 adulți și 1 minor, participau la un eveniment privat organizat într-un imobil de pe raza localității Copșa Mică. Toți cei 7 participanți au fost sancționați contravențional, iar evenimentul a fost întrerupt.

–                           74 de sancțiuni în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și

–                           6 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.    

Polițiștii locali sibieni au verificat 263 de persoane fără a constata nereguli.

În cursul zilei de 17 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților au fost aplicate 7 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, fiind efectuate verificări pentru un număr de 91 persoane aflate în carantină și 29 persoane aflate în izolare.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.