SIBIU – Evenimentele săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu

0
174

În această săptămână, Filarmonica de Stat Sibiu organizează trei evenimente muzicale de excepție.

O vioară Stradivarius la Sibiu
Miercuri, 23 noiembrie, ora 19.00, turneul Stradivarius Opera poposește la Sala Thalia. Violonistul Răzvan Stoica (vioara Stradivarius Ex-Ernst 1729) și pianista Andreea Stoica au pregătit un program care include: Niccolò Paganini – Introducere și variațiuni “I Palpiti” de G. Rossini, Bizet/Waxman – Fantezia “Carmen”, P.I. Tchaikovsky – Aria lui Lenski din opera “Evgheni Oneghin”, J. Massenet – “Meditație” din opera Thaïs, I. Stravinsky – Suita “Pulcinella”.”Ne dorim să aducem pe scenă două lumi care nu se întâlnesc în mod normal – opera și muzica de cameră. De-a lungul timpului, ariile operelor au constituit o importantă sursă de inspirație pentru compozitorii care și-au dorit să scrie piese de virtuozitate pentru instrumente, sau au căutat să împrumute sonoritatea vocii umane, viorii. Pentru publicul de operă, această întâlnire va fi o nouă ocazie de a fredona în gând versurile operelor știute și iubite, iar pentru publicul de muzică de cameră, o nouă ocazie de a admira măiestria celor care au folosit aceste momente lirice pentru a atinge noi culmi ale agilității îmbinate cu sensibilitatea specifică operelor”, au declarat cei doi artiști.Biletele sunt puse în vânzare pe iabilet.ro și la casa de bilete a Filarmonicii, la prețul de 70 lei (acces general).

Concert vocal-simfonic
În cadrul stagiunii 2022/2023 „EChO”, soprana Diana Țugui, mezzosoprana Antonela Bârnat, tenorul Marius Budoiu și pianistul Dragoș Cantea vor fi soliștii concertului vocal-simfonic de joi, 24 noiembrie, ora 19.00, la Sala Thalia, cu participarea corului Filarmonicii de Stat Târgu Mureș – conducerea muzicală fiind asigurată de Albert Zsuzsa Katalin. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va evolua sub bagheta dirijorului Paweł Kapua. În program: Bela Bartok – Dansuri populare românești Sz. 56, Ludwig van Beethoven – Fantezia în do minor pentru pian, cor și orchestră, Op. 80, Felix Mendelssohn – Simfonia a II-a pentru cor și orchestră.Biletele sunt puse în vânzare pe iabilet.ro și la casa de bilete a Filarmonicii, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Muzică de film
Coloane sonore din capodopere cinematografice precum  „Once Upon a Time in America”, „Lista lui Schindler”, „Harry Potter și piatra filozofală”, „La vita è bella” sau „Nașul” vor fi interpretate vineri, 25 noiembrie, ora 19.00, la Sala Thalia, de Ansamblul „Avantgarde” (Laurențiu Busnea – vioară, Alexandru Timilie – vioară, Ilinca Sbanțu – violă, Viorel Călin – violoncel, Mircea Bîrzu – contrabas), Roberto Salvalaio – bayan și Dragoș Cantea – pian.Biletele sunt puse în vânzare pe iabilet.ro și la casa de bilete a Filarmonicii, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.