Sibiu – Două hărți interactive utile, disponibile pe www.sibiu.ro

0
55

Primăria Sibiu lansează astăzi un nou tip de instrument digital: hărțile interactive, pe diverse categorii, utile publicului pentru orientare, dar și pentru informare.

“Am pus la dispoziția sibienilor multe instrumente digitale și acum ne concentrăm pe conținut. Lansăm astăzi primele două hărți interactive: harta generală a orașului într-un format nou și o hartă cu informații urbanistice, prin care cetățenii se pot informa cu privire la studiile deja existente, precum planuri urbanistice zonale și de detaliu și avizele de oportunitate emise de Primărie. Urmează și alte astfel de hărți la care mai lucrăm, dintre care aș menționa cea turistică, una pentru transport public, harta zonelor de impozitare, o hartă cu zonele verzi și una cu semnalizarea rutieră din oraș.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Hărțile pot fi accesate de pe pagina principală a site-ului sibiu.ro și sunt optimizate inclusiv pentru mobil.

HARTA GENERALĂ ilustrează rețeaua de străzi a municipiului și permite căutarea unei adrese după stradă și/sau numărul administrativ al unui imobil. În următoarele săptămâni, harta va fi dezvoltată ca și conținut, urmând să fie adăugate instituțiile și punctele de larg interes public.

HARTA URBANISM indică planurile urbanistice zonale, planurile urbanistice de detaliu și avizele de oportunitate emise Primărie, precum și zonele de protecție și monumentele istorice. Acestea nu sunt doar figurate pe hartă ci, la click dreapta, se oferă și informații suplimentare. Spre exemplu, în cazul unui plan urbanistic zonal veți avea la dispoziție planșele, memoriul și regulamentul local urbanistic pentru zonă. Astfel, această hartă este utilă celor care doresc să construiască, să extindă imobile sau să deschidă o afacere nouă, putând verifica foarte simplu dacă zona de care sunt interesați este deja reglementată printr-un PUZ, spre exemplu, sau dacă este o zonă protejată sau în care există restricții în ceea ce privește tipul de amenajări.

Aceste hărți vor fi în permanență actualizate cu informații noi și prin urmare, conținutul va fi continuu îmbunătățit și îmbogățit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.