SIBIU – Covid 19, la nivel naţional

0
53

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 792de persoane (dintre care 740adulți și 52copii).Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 553de persoane, iar 60persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. În ultimile 24 de ore, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv 13 persoanepe următoarele categorii de vârstă:

  • 20 – 29 de ani 2 persoane
  • 30 – 39 de ani 5 persoane
  • 40 – 49 de ani 1persoană
  • 50- 59 de ani4 persoane
  • 90 – 99 de ani 1 persoană

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu oferă în continuare sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 79de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de50de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 134de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 21 iulie a.c., 227 polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Cu această ocazie, au fost legitimate 107 persoane și au fost verificate 15 societăți comerciale și 7 mijloace de transport în comun, fără a fi depistate nereguli.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA,în cadrul a 7 societăți, și de asemenea au efectuat verificări în cadrul acțiunii comune cu Biroul politiei autostrăzii, asupra a 12 autospeciale. În urma acestor verificări s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1500 de lei pentru neconcordanțe între situația constatata și certificate sanitar veterinare sau alte documente prevăzute. În urma aceste acțiuni au fost confiscate în vederea incinerării662 kg produse alimentare și 840 ouă. Produsele nu erau ambalate și etichetate corespunzător și nu era asigurată trasabilitatea acestora

Personalul SPF Aeroport Sibiu in cooperare cu polițiști din cadrul Biroului Poliției Transporturi – Postul de Politie Transporturi Aeriene au efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost efectuate verificări la 3 societăți din incinta aeroportului, fără a fi identificate nereguli.

Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV 2.

De asemenea în cazul în care cetățenii sesizează nereguli pot sesiza autoritățile apelând TELVERDE: 0800800165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.