Sibiu – Covid 19 la nivel de judeţ

0
31

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 2332de persoane (dintre care 2193 adulți și 139copii).Până la data curentăau fost vindecate 1633de persoane, iar120persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de54persoaneacestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 3 persoane
  • 19 – 29 de ani 12 persoane
  • 30 – 39 de ani 11 persoane
  • 40 – 49 de ani 5persoane
  • 50 – 59 de ani 8persoane
  • 60 – 69 de ani 11 persoane
  • 70 – 79 de ani 2 persoane
  • 90 – 99 de ani 1 persoană

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de545persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de111persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 79 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de33de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 118de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de vineri, 2 octombrie a.c., 261 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Cu această ocazie, au fost verificate 476 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 44 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 2 mijloace de transport public în comun. Polițiștii locali sibieni au verificat 266 de persoane.

În cadrul acțiunilor desfășurate nu au fost constate nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

În cursul zilei de 2 octombrie a.c., 10 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun.

De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în piața Cibin din municipiul Sibiu. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, 5 avertismente scrise și o amendă în valoare de 2000 lei.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În  data de 02.10.2020,inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 6 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județulSibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru comercializarea produselor alimentare in de spatii neigienizate.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here