SIBIU – Control judiciar pentru bărbatul acuzat de dare de mită

0
114

Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele aspecte:

În completarea comunicatului emis în cursul zilei de ieri, 04.01.2023 privind săvârşirea infracţiunii de dare de mită de către o persoană de sex masculin  în vârstă de 31 de ani din județul Harghita, care anterior a desfăşurat activităţi comerciale ocazionate de Târgul de Crăciun din Sibiu pentru care s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a acestuia, vă facem cunoscut că prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 04.01.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 alin. 1 Cod Penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, republicată.

Ulterior, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 04.01.2023 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 04.01.2023, ora 16:00, (de la momentul expirării măsurii preventive a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore), până la data de 04.03.2023, ora 16:00.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.        

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.