Sibiu – Controale de verificare a respectării măsurilor de combatere a infectării cu SARS-COV-2 efectuate de inspectorii de muncă

0
311

În perioada 22-28.08.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a efectuat controale de verificare a modului în care angajatorii și angajații respectă prevederile legale referitoare la încheierea, executarea și suspendarea contractelor individuale de muncă, la securitatea și sănătatea în muncă și la aplicarea măsurilor de reducere a măsurilor de contaminare cu SARS-COV-2.

Cele 64 de controale au scos în evidență neconformități cum sunt: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, neinițierea negocierilor colective, neeliberarea adeverințelor de vechime în muncă, lipsa semnalizării de securitate și sănătate în muncă, elemente de siguranță pentru lucrul la înălțime necorespunzătoare, lipsa controalelor medicale la angajare, etc.

Pentru aceste deficiențe au fost dispuse 58 de măsuri de remediere, au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale dintre care 4 amenzi în valoare totală de 51.000 lei și au fost depistate 2 persoane care prestau munca nedeclarată.

Principalele deficiențe constatate în cadrul controalelor privind respectarea prevederilor din Legea nr. 55/2020 se referă la: lipsa instruirii și informării lucrătorilor, lipsa triajului epidemiologic, lipsa evaluării riscului biologic și neafișarea la loc vizibil a instrucțiunilor de prevenire specifice SARS-COV-2. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 7 avertismente.

În această perioadă s-au efectuat 4 controale în zilele de sâmbătă și duminică și 5 controale pe timp de noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.