joi, decembrie 2, 2021
AcasăLOCALSIBIU - Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul pentru realizarea pistei de...

SIBIU – Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul pentru realizarea pistei de biciclete dintre localitățile Avrig și Mârșa

spot_img

2 km de pistă de biciclete pe fiecare parte a drumului județean
Valoarea contractului cu 22 % mai mică față de valoarea estimată

La începutul acestei săptămânii, Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul pentru realizarea documentației tehnice (PAC, POE și PT), asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru realizarea pistei de biciclete, pe DJ 105 G, între localitățile Avrig și Mârșa.
Pista de biciclete va fi amenajată pe fiecare parte a drumului județean, respectiv 2 km pe sensul de mers către Avrig și 2 km pe sensul de mers către Mârșa, ceea ce însumează un total de 4 km de pistă de biciclete.
Pentru realizarea acesteia, nouă asocieri de firme și-au depus ofertele, iar în urma evaluării acestora a fost desemnată câștigătoare oferta depusă de către asocierea TOTAL NSA AG CONSTRUCT și NEO PLAN.
În prima etapă, constructorul are la dispoziție 4 luni pentru realizarea documentațiilor tehnice (PAC, POE și PT), urmând ca la finalizarea acestora, în termen de 12 luni, să realizeze lucrările de execuție.
Valoarea contractului este de 6.986.970,14 lei cu TVA, din care 6.816.800,74 lei cu TVA sunt alocați pentru execuția lucrărilor, cu peste 22% mai mică față de valoarea estimată 8.919.838,64 lei cu TVA.
Investiția se realizează cu sprijinul fondurilor europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea calității vieții populației din localitatea Mârșa, orașul Avrig” , derulat de Consiliul Județean Sibiu în parteneriat cu Primăria Orașului Avrig, valoarea totală a acestuia fiind de 24.095.776,80 lei cu TVA.
”Ne dorim ca în proximitatea drumurilor județene să fie amenajați cât mai mulți kilometri de piste de biciclete, iar prin acest proiect, facem încă un pas. De asemenea, împreună cu Primăria Orașului Avrig ne-am propus să le asigurăm copiilor condiții moderne în procesul de educație, iar localitatea Mârșa să beneficieze de oportunități de dezvoltare”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.
Proiectul mai prevede realizarea de lucrări pentru reabilitarea și modernizarea grădiniței, școlii și sălii de sport, din localitatea Mârșa, precum și dotarea acestora cu echipamente corespunzătoare. Aceste investiții revin în sarcina Primăriei Orașului Avrig. Valoarea acestora se ridică la suma de 14.126.029,75 lei cu TVA.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa