Consiliul Județean Sibiu a publicat licitația pentru elaborarea Studiului de fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu

0
112

Miercuri, 20 ianuarie 2021, Consiliul Județean Sibiu a lansat procedura de licitație pentru atribuirea contractului de întocmire a Studiului de Fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu.

Operatorii economici care sunt interesați  își pot depune oferta în SICAP (Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achiziții Publice), până miercuri, 3 martie 2021, ora 15.

Valoarea estimată a contractului este de 4.177.702 lei fără TVA, aproximativ 857.000 euro.Durata contractului  pentru realizarea SF – ului  este de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere.

În cadrul studiului de fezabilitate se vor detalia două scenarii de traseu pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu:

  • Traseu 1 – lungime cca. 22,5 km

propune: ocolirea Rezervației Naturală Dumbravași străbate UAT-urile:Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, în intravilan și extravilan.

  • Traseu 2 – lungime cca. 20,2 km

este propus de Asociația Animal Life Sibiu: subtraversează printr-un tunel Rezervația Naturală Dumbrava  străbătând aceleași UAT-uri, în intravilan și extravilan.

Dacă se vor identifica și alte variante de traseuacestea vor fi analizate în cadrul studiului de fezabilitatede către specialiști.

”Facem astăzi încă un pasimportant pentru realizarea Variantei Ocolitoare Sud Sibiu, proiect  prioritar pentru Consiliul Județean Sibiu. Dezvoltarea infrastructurii rutiere atrage dezvoltarea economică, a turismului din zonă. Ne dorim o implementare cât mai rapidă, astfel încât sibienii și cei care tranzitează Sibiul să se bucure cât mai curând de beneficiile pe care o astfel de investiție le aduce.

Proiectul este unul maturși deține toate premisele pentru a beneficia de finanțare europeană. Totodată proiectul a fost cuprins în programul de guvernare 2020-2024”, a precizatDaniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Proiectul esteinclus în Ordinul Ministrul Transporturilor nr. 1699/2020 care prevede aprobarea  listei ce cuprinde proiectele de infrastructură și transport în vederea includerii la finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

În plus, investiția Varianta Ocolitoare Sud Sibiu se realizează în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), document semnat în data de 18 septembrie 2021.

Parteneriatul prevede ca Ministerul Transporturilor prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să realizeze procedurile privind realizarea culoarului de expropriere, derularea procesului de accesare a fondurilor europene, participarea la recepționarea lucrărilor, administrarea și întreținerea infrastructurii rutiere după încheierea perioadei de garanție.

Consiliului Județean Sibiu îi revine contractarea serviciilorde realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic cu toate documentațiile aferente, iar ulterior contractarea lucrărilor de execuție și monitorizarea implementării proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.