Sibiu – Concursul de lectură „Bătălia Cărților”, o nouă ediție la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

0
164

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, instituție care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu, organizează pentru iubitorii de literatură o nouă ediție a Concursului național de lectură „Bătălia Cărților”, în perioada lunilor aprilie-octombrie 2023. Cea de-a zecea ediție a „Bătăliei Cărţilor”propune pentru acest an o competiție de lectură pentru copii (11-13 ani) și adolescenţi (14-18 ani), iar pentru adulțiun club de lectură cu întâlniri periodice.

Înscrierea și participarea la „Bătălia Cărţilor” sunt gratuite, în baza deținerii unui permis valid de utilizator al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Pe parcursul perioadei de desfășurare, participanții sunt invitați să citească cele 10 cărți propuse pentru fiecare categorie de vârstă, titlurile aparținând atât literaturii române, cât și celei universale. În etapa finală a competiției ajung tinerii cititori care au parcurs toate titlurile propuse la categoria de vârstă respectivă şi prezintă propriile opinii și argumente prin intermediul fișelor de lectură, demonstrând astfel o deplină înțelegere a textelor literare.

Dezbaterea finală a concursului de lectură pentru copii și adolescenți va avea loc în luna noiembrie a.c., în cadrul evenimentuluifinaliștiiavând prilejul de a prezenta cartea preferată în fața membrilor juriului și a susținătorilor din public. Pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă va fi desemnat „Cititorul anului 2023”, iar volumul care va obține cel mai mare punctaj din partea competitorilor va deveni „Cartea anului 2023”. Vor fi acordate, de asemenea, premii pentru cele mai bune fișe de lectură.

Listele cu titlurile propuse pentru lectură, formularele de înscriere și toate materialele aferente derulării concursului „Bătălia Cărților” suntdisponibile la sediul central al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, în Compartimentul pentru Copii și Tineret și Compartimentul pentru Adulți (Str. G. Barițiu, nr.7, Sibiu) şi în filiale: Filiala Hipodrom (str. Rahovei, nr.14), Filiala Valea Aurie (str. Luduș, nr. 9, bloc 31), Filiala Vasile Aron (str. Semaforului, bloc 22), Filiala Bâlea (str. Bâlea, bl.9), Filiala Cisnădie (Str. Ţesătorilor, nr. 6).

Detalii suplimentare privind regulamentul de participare la concurs și volumele propuse în competiția de lectură se pot obține la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, la adresa de e-mail bibliosuport@bjastrasibiu.rosau pe site-ul instituției (www…………………). În egală măsură, disponibilitatea titlurilor se poate consulta în catalogul electronic al bibliotecii: http://bjastrasibiu.ro/catalog-online/.

***

Concursul de lectură „Bătălia Cărților” este organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și Asociația Națională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Competiția de lectură este organizată cu scopul de a promova lectura și literatura în rândul publicului și de a oferi totodată un prilej de comunicare interpesonală între partcipanți.

***
Informații referitoare la colecțiile și activitățile Bibliotecii ASTRA Sibiu se regăsesc accesând canalele de comunicare și promovare (
website, facebook, instagram, tiktok), Catalogul online, platforma de cărți electronice Cloud LibraryDepozitul Digital, serviciul BiblioSuport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.