SIBIU – Cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier

0
72

La data de 1 august a.c., în jurul orei 0700, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control în trafic, pe str. T. Vladimirescu din comuna Blăjel, un autoturism.

La volanul autoturismului a fost identificat un localnic, în vârstă de 41 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. A fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice (art. 336 alin. 1 Cod Penal).

***

La data de 1 august a.c., în jurul orei 1930, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit  pe DJ 104E, în localitatea Șomartin, un autoturism.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 27 de ani, domiciliat în Șomartin, din verificări rezultând că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis (art. 335 alin. 1 Cod Penal).

***

          La data de 1 august, în jurul orei 2000, polițiștii rutieri din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Mediaș, au oprit pentru control în trafic, pe str. Principală din localitatea Buzd, un autoturism.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, localnic, din verificări rezultând că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (art. 335 alin. 1 Cod Penal).

***

        Duminică, 2 august, în jurul orei 1325, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control în trafic un conducător auto surprins de aparatul radar în timp ce rula cu viteză peste limita legală.

          Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, domiciliat în Cisnădie, a fost depistat pe Drumul Național 1 E68,  în localitatea Bradu, rulând cu viteza de 74 km/h pe un sector de drum unde limita max. este 50 km/h.

În urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat că acesta figurează ca posesor de permis de conducere eliberat de un stat străin, însă la starea permisului acesta avea mențiunea suspendat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (2) din Codul Penal.

***

În după-masa zilei de ieri, în jurul orei 1600, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism fără a deține acest drept.

Bărbatul, în vârstă de 78 de ani, domiciliat în Avrig, a fost oprit pentru control în trafic pe bvd. Vasile Milea, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, întrucât poseda permis de conducere eliberat de către autoritățile unul alt stat, fără a posede și permis de conducere internațional, conf. art.83 din O.U.G. 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (2) din Codul Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.