SIBIU – Au fost identificate trei focare de Pestă Porcine Africană

Vă informăm că în data de 02.08.2021, pe raza județului Sibiu au fost identificate trei focare de Pestă Porcine Africană în localitățile:
Avrig: dintr-un efectiv de 6 suine, a murit 1 porc;
Bradu: dintr-un efectiv de 8 suine, toate prezentau simptome fiind suspecți de PPA, astfel li s-au recoltat probe în vederea testării de PPA;
Săcădate: dintr-un efectiv de 19 suine, au murit 2 porci.
Ca urmare a confirmării acestor focare a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-au prezentat planurile de măsuri pentru fiecare focar și au fost adoptate deciziile nr. 20/2021, 21/2021, 22/2021.

Pentru focarul identificat în localitatea Avrig s-au stabilit următoarele:
Începând cu data de 30.07.2021 se stabilește o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea AVRIG, cu o rază de 3 km, incluzând localitățile : Avrig, Marșa și Bradu din jud. SIBIU.
Începând cu data de 30.07.2021 se stabilește o zonă de supraveghere în jurul focarului din localitatea AVRIG, cu o rază de 10 km, ( cuprinde si zona de protecție) incluzând localitățile: Cornățel, Nucet, Cașolț, Veștem, Glâmboaca, Porumbacu De Jos, Porumbacu De Sus, Racovița, Sebeșul De Sus, Sebeșul De Jos, Colonia Tălmaciu, Săcădate – din jud. SIBIU.
În cazul acestui focar au fost evaluate și vor fi despăgubite un număr de 5 capete suine.

Pentru focarul identificat în localitatea Bradu s-au stabilit următoarele:
Începând cu data de 30.07.2021 se stabilește o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea BRADU, cu o rază de 3 km, incluzând localitatea : BRADU din jud. SIBIU.
Începând cu data de 30.07.2021 se stabilește o zonă de supraveghere în jurul focarului din localitatea BRADU, cu o rază de 10 km, ( cuprinde si zona de protectie) incluzând localitățile : Bungard, Cașolț, Daia, Nou, Roșia, Cornățel, Nucet, Veștem, Mohu, Glâmboaca, Săcădate, Porumbacu De Jos, Avrig, Mârșa, Racovița, Tălmaciu și Colonia Tălmaciu – din jud. SIBIU.
În cazul acestui focar au fost evaluate și vor fi despăgubite un număr de 8 capete suine.

Pentru focarul identificat în localitatea Săcădate s-au stabilit următoarele:
Începând cu data de 30.07.2021 se stabilește o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea SACADATE, cu o rază de 3 km, incluzând localitatile : SACADATE si AVRIG din jud. SIBIU.
Începând cu data de 30.07.2021 se stabilește o zonă de supraveghere în jurul focarului din localitatea SĂCĂDATE, cu o rază de 10 km, ( cuprinde si zona de protecție) incluzând localitățile : Cornățel, Nucet, Glâmboaca, Porumbacu De Jos, Porumbacu De Sus, Mârșa, Racovița, Sebeșul De Sus, Bradu, Cașolț, Daia și Roșia – din jud. SIBIU..
În cazul acestui focar au fost evaluate și vor fi despăgubite un număr de 17 capete suine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version