SIBIU – Activităţi ale IJP Sibiu

0
202

Violență domestică

La data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 14,30, o femeie domiciliată în Viile Sibiului a sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privire la faptul că, în cursul dimineții aceleiași zile, în timp ce se afla acasă, ar fi fost agresată fizic de către concubinul acesteia, un bărbat în vârstă de 47 de ani, cu același domiciliu.

Ca urmare a cercetărilor efectuate de către polițiști și a evaluării situației de risc privind siguranța femeii, polițiștii au deschis o anchetă penală care vizează săvârșirea infracțiunii de violență în familie și au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Menționăm faptul că, în cursul zilei de 6 decembrie a.c., la nivelul întregului județ, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au fost solicitați să intervină în alte 8 situații în care s-au semnalat conflicte în familie, fără a fi necesară emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

 Conflictele au izbucnit pe fondul consumului de alcool și al neînțelegerilor mai vechi existente în familie și s-au manifestat atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pe diverse grade de rudenie, de la conflicte între părinți și copii, bunici și nepoți la mult mai frecventele conflicte între femei și soții/concubinii lor.

Toate aceste situații rămân în atenția polițiștilor sibieni.

Mai multe informații despre violența domestică găsiți aici:

https://sb.politiaromana.ro/ro/prevenirea-criminalitatii/programe-prioritare/violenta-domestica
https://sieureusesc.ro/

Încarcerat în penitenciar

La data de 6 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Târnăveni (Mureș) pe numele unui medieșean în vârstă de 27 de ani.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse de 4 ani cu închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv tâlhărie calificată.

Persoana în cauză a fost încarcerată în Penitenciarul Aiud în vederea executării pedepsei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.