Sibiu – Activităţi ale IJP Sibiu

0
171

Mesteacăn transportat ilegal

În cursul zilei de 20 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au desfășurat acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic.

Cu această ocazie, în jurul orei 18,00, pe raza localității Poiana Sibiului, polițiștii au oprit pentru verificări o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 38 de ani, domiciliat în Jina.

În urma controlului autoutilitarei, s-a constatat că bărbatul transporta cantitatea de 2,48 mc de mesteacăn, fără a deține documente legale de proveniență și transport.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic responsabil în zonă.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 20 februarie a.c., în jurul orei 16,30, pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Sibiu, polițiștii Secției Nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificată o femeie în vârstă de 33 de ani, din localitatea Șeica Mare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul este neînmatriculat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 20 februarie a.c., în jurul orei 23,00, în Marpod, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 105A de către un localnic în vârstă de 31 de ani.

Întrucât polițiștii au constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 02,00, pe DJ 143, în localitatea Iacobeni, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism, imediat după oprire, cele două persoane aflate în mașină schimbând locurile ocupate inițial.

Din verificările polițiștilor a rezultat că autoturismul a fost condus de către o tânără în vârstă de 15 ani, localnică. Aceasta era însoțită de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, din aceeași localitate, acesta din urmă, ocupând inițial locul din dreapta față, încercând să se așeze pe locul șoferului în timp ce tânăra se muta pe locul din spate.

La nivelul Poliției Orașului Agnita s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv încredințare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.