SIBIU – Activităţi ale IJP Sibiu

0
151

Cercetați penal pentru furt calificat, trei medieșeni au fost reținuți

La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au reținut 3 tineri, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cei trei medieșeni, în vârstă de 16, 18, respectiv 19 ani, sunt bănuiți că, în noaptea de 17/18 ianuarie a.c., prin forțarea sistemelor de închidere ale ușilor de acces, ar fi pătruns într-o societate comercială de pe strada Gravorilor și ar fi sustras produse alimentare și băuturi alcoolice în valoare de 1.500 de lei.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii medieșeni au luat măsura reținerii celor 3 tineri pentru 24 de ore. Aceștia vor fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Mediaș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Update: Reținuți și cercetați penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată

În cursul zilei de 19 ianuarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a celor două persoane pentru 30 de zile.

Reamintim faptul că, la data de 18 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut doi bărbați, în vârstă de 20, respectiv 22 de ani, din Marpod, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Cei doi sunt bănuiți că, la data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 02,15, în timp ce se aflau pe strada Semaforului din municipiul Sibiu, l-ar fi agresat pe un bărbat și i-ar fi sustras suma de 1.600 de lei.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Transport ilegal de material lemnos

În cursul zilei de 19 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au desfășurat acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic.

Cu această ocazie, în jurul orei 11,00, pe DJ 106, în zona localității Bârghiș, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un localnic în vârstă de 32 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul transporta cantitatea de  1,24 mc de material lemnos fără a deține documente legale de transport.

În consecință, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos, lemn de foc, de esență fag și carpen, a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.