Thursday, October 21, 2021
HomeLOCALSibiu - Activităţi ale IJP, în ultimele ore

Sibiu – Activităţi ale IJP, în ultimele ore

Cercetat penal și reținut pentru tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe

În continuarea cercetărilor efectuate într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe, la data de 16 decembrie a.c., polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale din cadrul Secției 1 Poliție Urbană Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 31 de ani.

Bărbatul este bănuit că, în ziua de 11 decembrie a.c., în jurul orei 18,30, în timp ce se afla într-un spațiu dezafectat de pe Aleea Buia, din municipiul Sibiu, a consumat băuturi alcoolice împreună cu un alt bărbat și o femeie, după care, prin acte de violență asupra celor doi, l-ar fi deposedat pe bărbat de suma de 150 de lei.

Față de sibian s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat Prchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările în acest caz continuă.

Au reparat o mașină fără autorizație de reparație, acum au dosare penale

La data de 16 decembrie a.c., în baza sesizării din oficiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au declanșat o anchetă penală având ca obiect infracțiunile de „nerespectarea atributilor privind repararea unui autovehicul”, faptă  prevăzută și  pedepsită de art.340 alin. 4  din Codul Penal și „instigarea unei persoane  de a repara un autovehicul implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, fără autorizație de reparație”, faptă  prevăzută și  pedepsită  de art. 47 raportat la art. 340 alin.4 din Codul Penal.  

Vizați sunt doi sibieni, unul în vârstă de 46 de ani, celălalt în vârstă de 60 de ani. Primul, la data de 15 decembrie a.c., ar fi efectuat reparații asupra unui autoturism implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, produs la data de 10 decembrie a.c., în municipiul Sibiu, pe strada Semaforului, cunoscând faptul că proprietarul mașinii nu deține autorizație de reparație.

Cel de-al doilea sibian, proprietarul autoturismului, l-a instigat pe mecanic să efectueze reparațiile cu toate că, în urma producerii evenimentului rutier, nu s-a prezentat la sediul unei unități de poliție în vederea obținerii documentului care i-ar fi permis să efectueze reparațiile într-un cadru legal.

Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Sibiu.

Fără permis și cu un moped neînregistrat

În cursul zilei de 16 decembrie a.c., pe DJ 143A, în zona localității Laslea, un localnic în vârstă de 26 de ani a fost depistat conducând un moped neînregistrat și fără a deține permis de conducere.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

nym369405krya on La un pas de alergie
nem369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
num369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa