SIBIU – Activităţi ale IJP

0
142

În perioada 24 – 26 iulie a.c., polițiștii rutieri au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 31 de permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare și au aplicat 456 de sancțiuni contravenționale în valoare de 160.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 03,00, în municipiul Sibiu, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din localitatea Cristian, în timp ce conducea un autoturism pe strada Vasile Aaron, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar.

Evenimentul s-a soldat cu avarierea ușoară a autoturismelor.

Testarea alcoolscopică a șoferului care a produs tamponarea a rezultat într-o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 26 iulie a.c., în jurul orei 11,00, pe raza comunei Biertan, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Biertan au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, domiciliat în orașul Dumbrăveni.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu deține dreptul de a conduce, iar autoturismul în cauză nu este înmatriculat.

Pe numele șoferului s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 26 iulie a.c., în jurul orei 13,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 46 de ani, a cărui testare cu aparatul etilotest a rezultat într-o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în cazul acestui conducător auto s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 26 iulie a.c., în jurul orei 14,00, pe DJ 106D, un sibian în vârstă de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism dinspre Săliște spre Orlat, a pierdut controlul direcției de deplasare și a întrat în coliziune cu un hidrant și cu un autoturism staționat.

Incidentul s-a soldat cu pagube materiale.

Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul afișat de aparatul etilotest fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În prezent, sibianul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 26 iulie a.c., în jurul orei 21,00, pe DN 14, în localitatea Ruși, a continuat seria șoferilor depistați băuți la volan. De această dată este vorba despre un localnic în vârstă de 43 de ani, care conducea un autoturism având o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.