Sibiu – Activităţi ale IJP

0
136

Cercetată pentru mai multe infracțiuni de natură financiară, o medieșeancă a fost reținută

La data de 1 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu au reținut o medieșeancă în vârstă de 57 de ani, cercetată penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fraudă informatică, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și fals material în înscrisuri oficiale.

În fapt, femeia este bănuită că, în perioada 2015 – 2022, în calitate de angajată a unei unități bancare cu punct de lucru în municipiul Mediaș, ar fi retras în mod repetat și fraudulos diverse sume de bani din conturile a 8 clienți ai băncii, cauzând un prejudiciu de 389.271 de lei si 63.073 de euro.

În baza probatoriului administrat, polițiștii sibieni au luat măsura reținerii persoanei în cauză pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cercetați penal pentru că ar fi tăiat arbori ilegal

În cursul zilei de 1 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au desfășurat acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic.

Cu această ocazie, în jurul orei 14,30, polițiștii au depistat doi bărbați în timp ce tăiau ilegal arbori din extravilanul împădurit al localității Arpașu de Sus.

Este vorba despre doi localnici, ambii în vârstă de 37 de ani, pe numele cărora s-au deschis dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

Materialul lemnos tăiat ilegal, în cantitate de 1,1 mc din specia anin, a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

De asemenea, polițiștii au confiscat două motoferăstrae pe care bărbații le-ar fi folosit în activitățile ilegale.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.