Sibiu – Activităţi ale IJP

0
151

UPDATE: Cercetat penal pentru furt calificat, un bărbat a fost reținut

La data de 30 ianuarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Reamintim faptul că, în continuarea cercetărilor derulate într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în cursul zilei de 29 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza municipiului Craiova, județul Dolj. Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din județul Dolj, a fost reținut.

În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 18 ianuarie a.c., în jurul orei 13,00, folosindu-se de chei potrivite, ar fi pătruns într-o locuință din municipiul Sibiu, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii din aur, valoarea prejudiciului creat ridicându-se la suma de 12.500 de lei.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

UPDATE: Trei persoane au fost reținute, cercetate penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal

La data de 30 ianuarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a celor trei persoane pentru o perioadă de 30 de zile.

Reamintim faptul că, la data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 17,00, un bărbat a sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 16,00, în timp ce se afla pe o stradă al cărei nume nu l-a putut preciza, în municipiul Sibiu, ar fi fost acostat de către trei bărbați necunoscuți, care l-ar fi agresat și i-ar fi sustras suma de 2.500 de lei, un telefon mobil și o sticlă cu băuturi alcoolice.

De îndată, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au declanșat verificări în vederea identificării persoanelor implicate și stabilirii situației de fapt, în cadrul unui dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal.

Astfel, în urma activităților investigativ – operative desfășurate de către polițiști a rezultat faptul că, la data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 16,30, pe strada 16 Februarie din municipiul Sibiu, trei persoane necunoscute l-ar fi forțat pe bărbatul în vârstă de 40 de ani, din municipiul Mediaș, să urce într-un autoturism, iar pe parcursul deplasării până pe strada Banatului, l-ar fi agresat fizic și i-ar fi sustras suma de 2.500 de lei, un telefon mobil și o sticlă cu băuturi alcoolice.

În scurt timp, cei trei presupuși agresori au fost identificați de către polițiștii sibieni de investigații criminale. Este vorba despre doi tineri în vârstă de 28, respectiv 30 de ani, din județul Sibiu, precum și un tânăr în vârstă de 28 de ani, din județul Mureș.

De asemenea, au fost recuperate telefonul victimei și suma de aproximativ 500 de lei.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Scutul Pădurii

În cursul zilei de 30 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș, împreună cu reprezentanți ai ocoalelor silvice competente în zonă, au desfășurat acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic.

Astfel, în jurul orei 20,00, pe raza localității Buzd, polițiștii medieșeni au depistat doi localnici care, cu ajutorul unui atelaj hipo, transportau cantitatea de 0,82 mc de material lemnos din specia salcâm, pe care l-ar fi sustras din extravilanul localității Buzd.

De asemenea, în jurul orei 22,00, pe raza comunei Brateiu, polițiștii au depistat doi localnici în timp ce transportau, tot cu ajutorul unui atelaj hipo, cantitatea de 0,61 mc de material lemnos specia gorun, pe care l-ar fi sustras din zona împădurită a localității de domiciliu.

Față de cele patru persoane au fost declanșate cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de material lemnos, acesta din urmă fiind predat reprezentanților ocolului silvic competent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.