SIBIU – Activităţi ale IJP

0
78

Arestat preventiv și cercetat pentru acte de violență în familie

La data de 1 iunie a.c., în jurul orei 15,30, o femeie s-a prezentat la sediul Poliției Orașului Agnita unde a reclamat faptul că soțul său, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Agnita, a agresat-o fizic.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat că, în cursul zilei de 31 mai a.c., prin agresiuni fizice și amenințări, bărbatul ar fi determinat-o pe femeie să întrețină raporturi sexuale contrar voinței acesteia.

De asemenea, polițiștii au stabilit că, în cursul zilei de 1 iunie a.c., bărbatul ar fi agresat-o fizic pe femeie, prin lovituri repetate cu pumnii și picioarele, amenințând-o în același timp cu moartea.

Astfel, în urma administrării probatoriului în cauză, cercetările penale au fost extinse cu privire la săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, amenințare, respectiv viol, iar la data de 2 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au aplicat măsura reținerii bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore, pe bază de ordonanță.

La data de 3 iunie a.c., în urma propunerii formulate de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Agnita a dispus aplicarea măsurii arestării preventive a persoanei în cauză pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Agnita.

Reținut și cercetat penal pentru furt calificat

La data de 3 iunie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 27 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Bărbatul este bănuit că, în perioada 26 – 27 februarie a.c., ar fi pătruns prin efracție într-un atelier de pe strada Nicovalei din municipiul Sibiu de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Valoarea prejudiciului se ridică la suma de 3.800 de lei.

Față de sibian s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

Au condus fără a avea acest drept

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 16,30, pe raza localității Miercurea Sibiului, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un localnic în vârstă de 66 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este anulat, în cauză întocmindu-se un dosar de cercetare penală conform articolului 335 alinatul 2 din Codul Penal.

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 21,30, în satul Răvășel, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 141A de către o localnică în vârstă de 30 de ani.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat că femeia nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe numele acesteia fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.