Sibiu – Activităţi ale IJP

0
291

Avrigean cercetat penal pentru amenințare și încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție provizoriu         

La data de 24 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig au reținut un localnic în vârstă de 33 de ani, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, respectiv nerespectarea măsurilor dispuse printr-un  ordin de protecție provizoriu.

În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 20,00 și apoi în jurul orei 23,00, bărbatul s-ar fi apropiat la o distanță mai mică de 100 de metri de domiciliul concubinei, amenințând atât femeia, cât și pe părinții acesteia cu acte de violență.

Astfel, la nivelul Poliției Orașului Avrig, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare și nerespectarea măsurilor dispuse printr-un  ordin de protecție provizoriu, iar față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță.

Bărbatul urmează să fie prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

Condamnat pentru încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice

La data de 23 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Constanța pe numele unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din Dârlos.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Aiud după ce a fost condamnat la executarea unei pedepse de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 23 ianuarie, în jurul orei 09,00, în orașul Avrig, un localnic în vârstă de 55 de ani, a condus un autoturism pe strada Mihai Viteazu, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu o alveolă.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind ulterior însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 23 ianuarie, în jurul orei 17,00, pe raza comunei Orlat, polițiștii au depistat un minor în vârstă de 15 ani, localnic, în timp ce conducea un moped.

Întrucât minorul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 24 ianuarie, în jurul orei 17,30, pe strada Gării din municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au identificat la volanul unui autoturism o localnică în vârstă de 33 de ani, care conducea deși nu deține acest drept.

Femeia era însoțită de către proprietarul autoturismului, un localnic în vârstă de 54 de ani, care i-ar fi încredințat acesteia autoturismul cu bună știință spre a fi condus pe drumurile publice.

Pe numele femeii s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, iar bărbatul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de încredințare.

La data de 24 ianuarie, în jurul orei 21,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Aleea Artileriștilor de către un localnic în vârstă de 57 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind ulterior însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 24 ianuarie, în jurul orei 21,15, tot în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului de Ordine Publică Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Anul 1848 de către un localnic în vârstă de 62 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.