Sibiu – Activităţi ale IJP

0
36

În cursul zilei de 22 septembrie a.c., în jurul orei 1830,  polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Tilișca și Poiana Sibiului au desfășurat activități specifice pe raza localităților din zona de competență în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale de tăiere, transport și valorificare a materialului lemnos.

Cu această ocazie, în localitatea Rod, a fost oprit pentru control în trafic un tractor condus de un localnic, în vârstă de 33 de ani. În vehicul polițiștii au identificat material lemnos, mai exact 2 mc material lemnos (foc) de esență mesteacăn pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de proveniență/aviz de însoțire a mărfii.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, în conformitate cu art. 19 lit. b.)  din Legea 171/2010 pentru transport de material lemnos fără aviz de însoțire a mărfii.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia O.S. Valea Cibinului Săliște.

Acțiunile polițiștilor pe această linie continuă.

***

În ultimele 24 de ore, polițiștii sibieni au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 15 permise de conducere, au retras 4 certificate de înmatriculare și au aplicat 229 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 42.000 de lei.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale, respectiv 90, s-au aplicat pentru depășirea regimului legal de viteză, în 10 dintre cazuri fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conducea autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile (depășirea limitei de viteză peste 50 km/h).

Exemple semnificative:

La data de 22 septembrie, în jurul orei 1900, polițiștii din Tilișca au depistat în trafic un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice. Șoferul, un bărbat în vârstă de 48 de ani, domiciliat în Sibiu, a fost oprit pentru control în trafic în localitatea Rod, iar la testarea cu aparatul etilotest rezultatul testului de respirație a indicat valoarea de 1,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză  s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducerea pe drumurile publice  a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice (art. 336 alin. 1 din Codul penal).

La data de 22 septembrie, în jurul orei 2100, polițiștii oprit pentru control în trafic, pe str. Principală din satul Nou, un bărbat care conducea un motociclu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul care conducea vehiculul (un localnic în vârstă de 57 de ani) avea exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 2 cod penal.

La data de 22.09.2020, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic pe DJ 105G, un autoturism, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că persoana care îl conducea (un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Nou), nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 1 cod penal.

La data de 22 septembrie, în jurul orei 2000, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control în trafic, pe str. Cloșca din Mediaș, un autoturism la conducerea căruia a fost identificat un localnic în vârstă de 24 de ani. La testarea cu aparatul DrugTest, a ieșit pozitiv la substanța THC-5 (Cannabis). Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Mediaș, fiindu-i prelevate mostre biologice în vederea stabilirii substanței psihoactive consumate. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin. 1 cod penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here