Sibiu – Activităţi ale IJP

0
15

Prins în flagrant în timp ce tăia arbori

La data de 19 septembrie, în jurul orei 1400, Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Agnita aflați în patrulare pe raza localității Metiș, au observat în zona pășunatului împădurit al localității o persoană de sex masculin care părea să taie arbori.

La fața locului, polițiștii au identificat un localnic în vârstă de 32 de ani, care tăiase 5 cioate, de esență frasin și salcâm și 1,1 mc material lemnos rezultat în urma tăierii ilegale. Materialul lemnos a fost ridicat și predat în custodia pădurarului din cadrul O.S. Agnita.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea nr. 46/2008.

***

În perioada 18 – 20 septembrie a.c., polițiștii sibieni au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 63 de  permise de conducere, au retras 24 de certificate de înmatriculare și au aplicat 533 de sancțiuni contravenționale în valoare de 184.000 de lei.

Exemple semnificative:

          La data de 20 septembrie, în jurul orei 0700,  polițiștii rutieri au depistat în trafic, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, un șofer aflat în stare de ebrietate. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, domiciliat în Blăjel, conducea o autoutilitară în momentul în care a fost oprit în trafic de către polițiștii rutieri. La testarea cu aparatul etilotest rezultatul testului de respirație a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză  s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducerea pe drumurile publice  a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice (art. 336 alin. 1 din Codul penal).

La data de 21 septembrie, în jurul orei 0050, un echipaj din cadrul Secția 1 Poliție Rurală Șelimbăr a oprit pentru control în trafic, pe DJ143B, în localitatea Rusciori, un autoturism. La volanul mașinii polițiștii au constatat că se află un minor în vârstă de 15 ani, domiciliat în Rusciori, care nu deținea permis de conducere. Mai mult, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat în autoturism 10 saci de porumb pe care minorul, alături de alți 4 tineri (cu vârsta cuprinsă între 17 și 32, toți din Rusciori) aflați împreună cu acesta în autoturism, se pare că i-ar fi sustras dintr-un lan de porumb.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere (art. 335 alin 1 cod penal) și furt calificat (art. 228 alin. 1 coroborat cu art. 229 alin. 1 lit. b cod penal).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here