Sibiu – ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA CONDUCERII SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI A SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE

0
127

În seara zilei de 9 martie a.c., în intervalul orar 18.00 – 02.00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, împreună cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog, au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.
La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Activitățile au avut şi un scop informativ-preventiv, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu aplicând un chestionar în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România.
Datele furnizate în cadrul studiului sunt anonime și confidențiale, fiind colectate doar în scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu.

În urma activităţilor desfăşurate au fost efectuate 861 de testări cu aparatul etilotest și 14 testări cu aparatul DrugTest, fiind controlate peste 950 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 166 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 50.000 de lei. Totodată, au fost reținute și 12 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influența alcoolului.
Au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.