SIBIU – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
263

În perioada 02 – 04 decembrie a.c., polițiștii sibieni au constatat 11 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 38 de permise de conducere, au retras 46 de certificate de înmatriculare și au aplicat 560 sancțiuni contravenționale în valoare de 171.000 de lei.

Din cele 38 de permise de conducere suspendate, 8 au fost aplicate șoferilor depistați sub influența băuturilor alcoolice în limitele contravenționale, 7 au fost aplicate conducătorilor auto care au efectuat depășiri neregulamentare, 4 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare, iar restul pentru alte abateri.

Din cele 560 de sancțiuni contravenționale aplicate, 124 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, în 3 situații fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule.

Exemple semnificative:

La data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 20:00, pe DN 14, în localitatea Ruși, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 59 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Biroului Drumuri Naționale și Europene, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 02:40, în localitatea Porumbacu de Sus, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 33 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Biroului Drumuri Naționale și Europene, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 4 decembrie, în jurul orei 02:20, polițiștii din Cisnădie au fost sesizați telefonic cu privire la producerea unui eveniment rutier pe str. Lungă, unde șoferul unui autoturism ar fi lovit o mașină parcată regulamentar, după care ar fi părăsit locul faptei. În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime.

În baza sesizării și a activităților specifice desfășurate, polițiștii rutieri au identificat autoturismul și ulterior, conducătorul acestuia, mai precis un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat fără forme legale în Cisnădie.

Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Totodată, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

La data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 12:30, pe DN 1, în localitatea Porumbacu de Jos, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit un autoturism condus de către un cetățean străin în vârstă de 58 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la substanța Benzodiaszepines, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 17:00, pe DC 50, în localitatea Porumbacu de jos, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit pentru control un autoturism condus de către bărbat în vârstă de 50 de ani, domiciliat în Sărata.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Secției nr. 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.