Sibiu: Acţiuni ale IJP Sibiu

0
38

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 07,30, în localitatea Jina, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală, un localnic în vârstă de 50 de ani a pătruns parțial pe contrasens și a acroșat un autoturism condus regulamentar din sensul opus de către un alt localnic în vârstă de 31 de ani.

Evenimentul s-a soldat numai cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat că bărbatul în vârstă de 50 de ani nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dar și că autoturismul este radiat din circulație, iar numărul de înmatriculare aplicat pe mașină este fals.

În cauză, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Ilegalități în domeniul silvic

La data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 18,00, în municipiul Mediaș, pe strada Unirii, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au oprit un ansamblu rutier condus de către un sibian în vârstă de 44 de ani, ansamblu încărcat cu material lemnos.

În urma măsurătorilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul transporta cantitatea de 28 de metri cubi de lemn de esență fag, pe avizul de însoțire fiind notată cantitatea de 15 mc de material lemnos de alte esențe.

Date fiind neconformitățile înregistrate, polițiștii medieșeni au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de transport cu orice mijloace al materialului lemnos peste 10 metri cubi fără a deține documente de proveniență.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă, fiind, de asemenea, confiscat și ansamblul rutier în cauză.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Mediaș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.