SIBIU – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
99

Arestați preventiv și cercetați penal pentru tâlhărie calificată

La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au reținut trei persoane, cercetate penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Este vorba despre doi bărbați în vârstă de 25, respectiv 55 de ani și o tânără în vârstă de 18 ani, toți din orașul Cisnădie, bănuiți că, la data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 02,00, ar fi pătruns forțat în imobilul unui cunoscut din același oraș, l-ar fi agresat fizic și i-ar fi sustras produse cosmetice, bijuterii și suma de 130 de lei.

Față de cele 3 persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 6 noiembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cei trei sunt încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Sinteza activităților desfășurate pe linie rutieră

În perioada 04 – 06 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 30 de permise de conducere, au retras 35 de certificate de înmatriculare și au aplicat 480 de sancțiuni contravenționale în valoare de 155.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 00,15, în localitatea Richiș, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 141B de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Mediaș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 11,00, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu care desfășurau acțiuni specifice pe strada Principală din localitatea Rusciori, au observat un ansamblu format din autoturism și remorcă, al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a schimbat brusc direcția de deplasare și a virat spre strada Fagului. Polițiștii rutieri au pornit în urmărirea ansamblului, șoferul fiind tras pe dreapta pe strada Fagului.

La volan a fost identificat un localnic în vârstă de 14 ani, pasagerul din dreapta față fiind chiar proprietarul autoturismului, un bărbat în vârstă de 73 de ani, domiciliat în satul Ștenea.

În cauză, la nivelul Serviciului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv încredințare.

La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 02,40, pe strada Transilvaniei din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, domiciliat în orașul Cisnădie.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la substanța THC-5, canabis, tânărul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 6 noiembrie  a.c., în jurul orei 03,40, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Transilvaniei de către un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Arad.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, arădeanul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.