Sibiu – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
187

Neînțelegeri cu vecinul, transformate în cauze penale

La data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au reținut un bărbat în vârstă de 45 de ani, din satul Tălmăcel. Bărbatul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, tulburare de posesie și distrugere.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada iulie 2022 – martie 2023, bărbatul ar fi desființat gardul despărțitor dintre proprietatea sa și cea a unui vecin, ar fi luat fără drept stâlpii și plasa din care a fost confecționat gardul și le-ar fi depozitat pe proprietatea sa.  Ulterior, bărbatul ar fi sustras o poartă de pe proprietatea vecinului, ar fi distrus o cultură viticolă, ar fi tăiat fără drept mai mulți arbori de pe terenul aceleiași persoane și ar fi sustras materialul lemnos rezultat.

În baza administrării probatoriului, la data de 27 martie a.c., polițiștii tălmăceni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

Reținuți și cercetați pentru furt calificat

La data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au reținut trei bărbați, doi în vârstă de 24 de ani și unul în vârstă de 31 de ani, toți din Apoldu de Sus, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cei trei sunt bănuiți că, în noaptea de 29/30 ianuarie a.c., ar fi sustras două bovine dintr-un adăpost de animale amplasat în localitatea de domiciliu.

Față de cele trei persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Miercurea Sibiului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

Cercetat pentru furtul a două telefoane, a fost reținut

La data de 27 martie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au reținut un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Hoghilag, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 10,00, ar fi pătruns, pe un geam lăsat deschis, într-o locuință din municipiul Mediaș de unde ar fi sustras două telefoane mobile în valoare totală de 2.000 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 27 martie a.c., polițiștii medieșeni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Mediaș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Conducere sub influența alcoolului

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 12,15, pe raza localității Șura Mică, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Sibiului de către un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Gura Râului.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Ocna Sibiului, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Conducere sub influența substanțelor psihoactive

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 14,30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Virgil Madgearu, la volanul căruia a fost identificat un clujean în vârstă de 35 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul DrugTest a indicat un rezultat pozitiv la amfetamină, clujeanul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

La nivelul Biroului Rutier Mediaș se desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.